Onderwijsinstellingen, zoals scholen en universiteiten, staan voor nieuwe uitdagingen als het gaat om gegevensbescherming en het voorkomen van datalekken. Alles, van cijfers tot docentenevaluaties, wordt opgeslagen op computers en in de cloud. Docenten en beheerders moeten hun gezond verstand gebruiken om wachtwoordbeveiliging op een veilige manier te implementeren. Telkens wanneer gegevens worden verplaatst, gedeeld of in onbeveiligde opslag worden geplaatst, lopen zij risico. Onderwijsinstellingen worden steeds vaker het doelwit van cyberaanvallen, vanwege de enorme hoeveelheden persoonlijk identificeerbare informatie (PII) die zij moeten verwerken. Alles van creditcardgegevens, telefoonnummers, paspoortnummers tot socialezekerheidsgegevens. Het effect van een datalek op een school of universiteit kan catastrofaal zijn.
Gegevensversleuteling maakt gegevens onleesbaar voor iedereen zonder de juiste coderingssleutel. Versleutelde gegevens worden versleutelde tekst genoemd en zien eruit als een door elkaar gehaspelde warboel van letters en cijfers voor iemand die niet over de juiste sleutel beschikt om de gegevens weer in leesbare platte tekst om te zetten.
Het gebruik van een sterk encryptie-algoritme, zoals het FIPS-conforme AES 256-bit, beschermt gegevensbestanden in ruste, in de cloud en ook tijdens de overdracht. Het betekent ook dat de toegang tot de gegevensbestanden voor personeel en studenten veilig is en gemakkelijk kan worden uitgevoerd.
Laten we eens kijken naar de verschillende toepassingen die gegevensversleuteling kan hebben in onderwijsinstellingen:
Het verzenden van gegevens via e-mail over het internet of binnen kantoornetwerken staat bekend als Data In Transit. Deze gegevens kunnen gemakkelijk worden onderschept, wat betekent dat het van essentieel belang is dat deze gegevens worden versleuteld voordat ze worden verzonden. Dit type versleuteling wordt end-to-end-versleuteling genoemd en is te vinden bij veel dienstverleners van berichtdiensten en e-mailaanbieders.
Documenten, e-mails en andere gegevens die op apparaten zijn opgeslagen, worden geclassificeerd als gegevens in ruste. Enorme problemen ontstaan wanneer laptops, tablets en smartphones verloren gaan of gestolen worden, omdat ze zoveel gevoelige gegevens bevatten. Verplichte versleuteling op deze draagbare apparaten kan helpen voorkomen dat gegevens worden gekaapt en helpt ook onderwijsinstellingen om te blijven voldoen aan privacyregelgeving zoals de AVG.
Om ervoor te zorgen dat vertrouwelijke gegevens alleen toegankelijk zijn voor degenen met de juiste coderingssleutel, wordt elk bestand dat is opgeslagen op laptops, computers en in de cloud afzonderlijk versleuteld om te voorkomen dat bestanden per ongeluk worden gewijzigd. De bestanden blijven veilig opgeslagen en kunnen ook veilig worden gedeeld. Er moeten lange en moeilijke wachtwoorden worden gebruikt, samen met vertrouwd wachtwoordbeheer. Er moeten beheerders worden aangesteld, zodat alleen zij toegang hebben tot wachtwoordinstellingen en -beheer.
FIPS-conforme, AES 256-bits versleutelingstechnologie wordt gebruikt binnen WinRAR om versleuteling en wachtwoordbeveiliging toe te voegen aan archieven, waardoor ze veilig zijn om te delen en op te slaan.
Gebruik WinRAR om regelmatig reservekopieën te maken, zodat gevoelige gegevensbestanden actueel blijven.
Herstel verloren of beschadigde archieven met WinRAR's ingebouwde herstelrecord.
Met de capaciteit om praktisch elk aantal bestanden op te slaan, zijn de opslagcapaciteiten van WinRAR enorm.
WinRAR heeft de optie om archieven van een tijdstempel te voorzien, zodat onbedoelde wijziging of verwijdering van gegevens wordt voorkomen.
WinRAR's beheerfunctie stelt scholen en universiteiten in staat om controles in te stellen en de toegang te beperken tot bestanden die gevoelige informatie bevatten.
Meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van gegevenscompressie, met een toegewijd en vriendelijk ondersteuningsteam.
Download snel uw 40 dagen gratis probeerversie van RAR of WinRAR!
Download de testversie Disclaimer